Forfattere

 • Olav Rune Ekeland Bastrup

  Utgivelse: Mitt foreldreløse hjerte – Taterjenta som trosset alle Olav Rune Ekeland Bastrup, f. 1956, er historiker og forfatter. Har skrevet en rekke bøker med sosialhistoriske temaer samt lokalhistoriske bøker fra Sørlandet og Oslo. Skrev i 1993 og 1996 bøkene «El Jucan – asfaltens sønn» og «En landevei mot undergang» som for første gang satte søkelys på samfunnets politikk overfor sigøynere.
 • Jo Sellæg

  Utgivelse: Drammen havn skapte byen Jo Sellæg (1949) er tidligere rådgiver i bygningsvern og skriver bøker om kulturminnevern, bygningshistorie og lokalhistorie. Han har inngående kjennskap til Drammens historie og har utgitt en rekke bøker som gir innblikk i byens oppkomst og utvikling. Mange av bøkene er basert på ny forskning der nye og ukjente sider ved byens historie blir beskrevet.
 • Cecilie Hoxmark

  Utgivelse: Barnløs Cecilie Hoxmark, f. 1973, er biolog og har jobbet 21 år i farmasøytisk industri. De siste 10 årene har hun vært medisinsk rådgiver, blant annet innen immunterapi mot kreft. Hun står bak podkasten Barnløs på godt og vondt.
 • Sverre Kragset

  Sverre Kragset (f 1944) cand.theol MF 1969, Norges Idrettshøyskole 1974-75. Feltprest 1970 Indre Troms, Heggelia.

  På 1970 tallet lærer på Sunnmøre FoIkehøgskole i 7 år med blant annet ansvar for idrettslinje.

  Har jobbet i KFUK-KFUM i nesten 30 år med lederopplæring og programarbeid. Idrett har vært en prioritert oppgave,

  og på begynnelsen av 1990-tallet bygging av KFUM-hallen på Ekeberg.

  I perioden 1997-2011 jobbet som kirkeverge i Ullensaker.  Pensjonist fra 2011 og vikariert en del som prest i ulike

  menigheter. Aktiv med frivillige verv i menighet, organisasjoner og politikk.

 • Arthur Firstenberg

  Utgivelser: Den usynlige regnbuen

  Arthur Firstenberg er forsker, journalist og en av frontfigurene blant dem som verden rundt arbeider for å rive ned tabuet som omgir bokas tema. Etter at han ble uteksaminert blant de fremste fra Cornell-universitetet innen matematikk, studerte han medisin ved Irvine School of Medicine ved University of California fra 1978 til 1982. En skade på grunn av en røntgenoverdose tvang ham til å avbryte den medisinske løpebanen. Han har de siste trettifem år arbeidet som forsker, konsulent og foreleser om helse- og miljøvirkninger av elektromagnetisk stråling, samt som utøver av flere terapiformer.

  Boka er oversatt av Einar Flydal, som er pensjonist etter et yrkesliv som forsker, universitetslektor og strategirådgiver i grenseområdet mellom IKT og samfunnsfag. Siden 2010 har han formidlet forskning om helse- og miljøsidene ved mikrobølget stråling og andre kilder til elektromagnetiske felt.

 • Kristin Eskeland

  Utgivelser: Unge stemmer

  Kristin Eskeland er født i Oslo i 1940

  Hun fikk sin utdannelse ved Oslo universitet.

  Hun var lærer i ungdomsskolen i 18 år, de to første i Nigeria der hun underviste i fransk.

  Siden arbeidet hun i Framtiden i våre hender (1986 til 1989),

  “Felleskampanjen for jordas miljø og utvikling” (1989 til 1992)

  Norsk Folkehjelp (1992 til 2007)

 • An-Magritt Helgesen

  Utgivelser: vendepunkt

  Født 1961. Bosatt i Halden. Utdannet sykepleier med videreutdanning i rus og avhengighet. "Å skrive er helt nødvendig for meg," sier An-Magritt. Mange av diktene  er preget av forfatterens dramatiske liv.
 • Ivar Skippervold

  Utgivelser: TRO MØTER TRO, Tiggeren , Hans Nielsen Hauge – «Saltmannen» som forandret Norge Sogneprest i Den norske kirke Ivar Skippervold f. 1949 vokste opp i et strengt pietistisk miljø, var sentral i Jesusvekkelsen på 70-tallet, møtte tidlig andre trostradisjoner, og etablerte de første multireligiøse festivalene i landet ut fra en kulturplattform. Han har arbeidet med radio og TV, rektor for kommunal musikkskole, musiker, tekstforfatter og artist, og er nå ansatt som sokneprest i Den norske kirke.

0 Comments

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*